Laatste nieuws:
Neem het Heuvelplein mee in handen!

Neem het Heuvelplein mee in handen!

Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein.

Dit project vloeit voort uit de vaststelling dat dorpen in Vlaanderen de laatste jaren continu aan het veranderen zijn. Er komen nieuwe mensen wonen, bijvoorbeeld. Of mensen werken, winkelen en besteden hun vrije tijd vaak elders. Dat heeft zijn impact op die dorpen. Dat zien we ook bij ons in Essen. Zo zijn er best wat winkels verdwenen, is het verkeer in het centrum drukker geworden en kennen we elkaar ook niet allemaal meer. Deze veranderingen hoeven we niet te ondergaan, we kunnen als dorp de veerkracht tonen om die verandering mee de richting te geven die wij willen.

Startmoment op 13 november

Door bijvoorbeeld van het Heuvelplein stapje voor stapje een echt centrum voor de gemeente te maken. Interesse? Kom dan zeker naar het startmoment van Veerkrachtig Essen op 13 november om 19.30 uur in GC De Pastorij, Essendonk 3. We informeren je over de doelstelling om het Heuvelplein aan te pakken, doen ideeën op voor een tijdelijke invulling van het Heuvelplein, doen een oproep naar andere ideeën. Na het startmoment komen er meerdere sessies zodat we samen een concrete invulling kunnen geven aan het Heuvelplein:

Sessie 1: 4 december, 19.30 uur
Sessie 2: 15 januari, 19.30 uur
Sessie 3: 5 februari, 19.30 uur
Sessie 4: 12 maart, 19.30 uur

Slotmoment: 31 mei

Wat is volgens jou het ‘hart’ van Essen?
Op de website www.veerkrachtigedorpen.be vind je meer informatie over dit project. Je krijgt er ook de vraag wat volgens jou het ‘hart’ van Essen is. Je kan stemmen op verschillende locaties. Vervolgens kan je ook ideeën geven om het Heuvelplein of ons dorp beter te maken.

Het project “Veerkrachtige dorpen” wordt mee gefinancierd door Platteland Plus en is een samenwerking tussen Provincie Antwerpen, Gemeente Essen, RURANT vzw en het Innovatiesteunpunt.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us