Laatste nieuws:
Neem deel aan grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit

Neem deel aan grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit

Met CurieuzeNeuzen Vlaanderen lanceert de Universiteit Antwerpen in samenwerking met De Standaard en de Vlaamse Milieumaatschappij een grootschalig onderzoek naar de luchtkwaliteit in Vlaanderen. En jij kan hieraan meewerken.

Dit ambitieus en grootschalig citizen-scienceproject zal tijdens de maand mei de luchtkwaliteit meten in 20.000 straten over heel Vlaanderen. Het doel is de luchtkwaliteit gedetailleerd in kaart brengen via de meting van stikstofdioxide (NO2). NO2 is een goede indicator voor luchtvervuiling door verkeer. CurieuzeNeuzen Vlaanderen is meteen het grootste burgeronderzoek naar luchtkwaliteit ooit, uniek in zijn schaalgrootte.

Inschrijven tot en met 19 maart
Tot en met 19 maart kan iedereen in Vlaanderen (zowel particulieren, bedrijven, organisaties als scholen) zich inschrijven om een meetinstallatie op te hangen. Op die manier wordt de luchtkwaliteit op het adres nauwkeurig in kaart gebracht.
Wil jij graag in Essen of aan je kantoor of werkplek de luchtkwaliteit laten meten? Dan kan je je inschrijven via www.standaard.be/curieuzeneuzen.

De meting duurt een hele maand en loopt van zaterdag 28 april tot zaterdag 26 mei 2018. Je betaalt 10 euro om een meting te laten uitvoeren.

Zit je met vragen? Surf dan naar https://curieuzeneuzen.be/

De gemeente Essen laat alvast een meting uitvoeren aan het gemeentehuis en dient een aanvraag in om in elke wijk/gehucht een meting uit te voeren (Wildert, Hoek, Horendonk, Statie en Heikant).

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us