Laatste nieuws:
najaarsaanplanting-volop-bezig

Najaarsaanplanting volop bezig

Op 26 november haalden zo’n veertig Kalmthoutenaren hun bestelling op van de actie Behaag Natuurlijk, goed voor 202 haagpakketten. November tot maart is de beste periode om vaste planten, hagen, heesters en bomen aan te planten. De planten zijn dan in rust en kan je gemakkelijk op een nieuwe plek plaatsen. Als het voorjaar start, wortelen de nieuwe aanplantingen zich meteen.

De gemeente Kalmthout is ook volop bezig met die najaarsaanplanting. De middenberm van winkelcentrum De Beek is aangeplant met nieuwe essen en vaste planten die zowel bladdragend als bodembedekkend zijn. Aan De Blijdenberg in Nieuwmoer gebeurde hetzelfde met de nieuw aangelegde middenstrook en bermen. Daar koos de gemeente voor een combinatie van hagen, heesters, vaste planten en bomen. Zo worden er opnieuw essen en linden aangeplant. De haagmassieven bestaan uit haagbeuk. Voor de vaste planten is er een selectie gemaakt van onderhoudsvriendelijke en fleurige planten, waaronder geraniums, ganzerik en bossalie.

Ook de nieuwe speelplaats van Gitok 1 in Heide krijgt nieuwe planten. In de boszone komen nieuwe bomen, waaronder zomereiken, beuken en tamme kastanjes én een soortenrijke struiklaag van onder andere hazelaar, sporkehout, hulst en lijsterbes. Langs de nieuwe speelplaats komen er aanplantingen van gagel, schijnhulst, siergrassen en bloeiende heesters.

INFO
milieu@kalmthout.be
03 620 22 61

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us