Laatste nieuws:
Nacht van de Geschiedenis

Nacht van de Geschiedenis

Lezing over de vrijmetselarij door Prof. Dr. Jean Paul Van Bendegem

In deze lezing is het de bedoeling om eenvoudigweg het curieuze fenomeen toe te lichten van de vrijmetselarij. Iedereen kent het en niemand weet goed wat het is. De lezing bestaat uit vijf deeltjes: welke literatuur is beschikbaar, wat zijn de historische wortels, wat is de situatie in België-Vlaanderen toen en vandaag, wat gebeurt er eigenlijk binnen die beschermde muren en waarom ben ik na vijfendertig jaar nog steeds trots en blij een vrijmetselaar te zijn?

Het wordt dus geen verhaal van een buitenstaander, maar wel van iemand die zeer betrokken is. Er zal voldoende tijd voor vragen worden vrijgemaakt, want die zijn doorgaans talrijk.
Jean Paul Van Bendegem (°1953) is licentiaat in de wiskunde en doctor in de wijsbegeerte. Momenteel werkt hij deeltijds als buitengewoon hoogleraar aan de VUB en de RUG en is hij tevens directeur van het Centrum voor Logica en Wetenschapsfilosofie. Hij is ook ere-voorzitter van SKEPP, Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale.
Naast zijn wetenschappelijke bezigheden, houdt hij bijna wekelijks een lezing ergens in Vlaanderen, geeft hij regelmatig interviews op radio en tv en schrijft hij columns voor diverse tijdschriften.

Van Bendegem staat bekend als een eminent logelid. Wie kunnen we dan beter uitnodigen om de vrijmetselarij toe te lichten?

Wanneer: Vrijdag 15 maart om 20.00
Waar: G.C. De Oude Pastorij, Essendonk 3, Essen
Bijdrage:8 euro, leden Davidsfonds: 6 euro

Foto: Jean Paul Van Bendegem
Bron: Davidsfonds

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us