Laatste nieuws:
Muziekbeleving en dans in WZC en instellingen voor mensen met een beperking

Muziekbeleving en dans in WZC en instellingen voor mensen met een beperking

De coronacrisis heeft al maanden een bijzondere impact op het leven in de verblijfsinstellingen voor ouderen en mensen met een beperking.

Aangepaste muziekbeleving

Enerzijds is er zo weinig mogelijk contact met de buitenwereld en anderzijds wil men er het leven toch zo aangenaam mogelijk maken. Aangepaste muziekbeleving en dans in de eigen bubbel en met de eigen animatoren kan daarbij helpen.
De rolstoeldansclub Dansprovant uit Ekeren is er van overtuigd heel wat inspiratie te kunnen bieden aan de animatoren die actief zijn in deze instellingen en organiseert daarom een workshop onder de leiding van Leona Pellens, docent bij de opleidingen Initiator Seniorendans en Initiator Rolstoeldans van de Vlaamse Trainersschool.

Ze biedt een programma van dansjes in een corona-veilige omgeving met choreografie voor zitdans, rollator-dans en rolstoeldans op aangepaste muziek en geschikt voor een beperkte ruimte. Er is mogelijkheid tot het filmen van de aangeleerde dansen.

De workshop vindt plaats op dinsdag 27 oktober 2020 van 19.30u tot 21.15u in Zaal Elcks Thuys, Van de Weyngaertplein 13, 2180 Ekeren-Antwerpen. De deelname wordt, omwille van de corona-maatregelen, beperkt tot maximaal 20 deelnemers en de kostprijs bedraagt 10 € pp.

Voor meer info en inschrijvingen kan men terecht bij Leona Pellens, lpellens@hotmail.com, 0475 417 813 – http://www.dansprovant.be/ of https://www.facebook.com/dansprovant

Foto: Pixabay

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us