Mozart centraal op ‘Klassiek in het park’

Brasschaat: Mozart centraal op ‘Klassiek in het park’

Op zaterdag 16 juli 2022 organiseert de vzw ‘Klassiek in het groen’ in het park van Brasschaat voor de achtste keer een groots klassiek openluchtconcert. Topstemmen van de Vlaamse operawereld brengen samen met The Great Globe Orchestra van dirigent Robert Groslot de mooiste aria’s, koren en passages uit de symfonieën van Wolfgang Amadeus Mozart op het concertpodium voor het Kasteel van Brasschaat. Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg kunnen rekenen op de sopranen Tineke Van Ingelgem en Morgane Heyse, de Oekraïense bariton Danylo Matviienko en het koor Waelrant voor de perfecte uitvoering van een heerlijke reeks meesterwerken.

Wolfgang Amadeus Mozart is een van de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis. Het Weense wonderkind werd 35 jaar oud maar schreef meer dan 600 composities. Hij schreef muziek in alle genres zoals opera, kamermuziek, koor- of symfonische muziek en nog vele andere. Vele van zijn composities klinken vertrouwd in de oren van jong en oud.

Dit jaar wordt het festivalterrein in het park omgetoverd tot een ‘Wienerpark’ waar je vanaf 18 uur terecht kan voor hapjes en drankjes aan de ‘Walsbar’ en je ondertussen kan genieten van livemuziek door jonge musici op de centrale kiosk. Het concert ‘Zomer van Mozart’ start om 20u30. Na afloop wordt er verder gewalst op de muziek van het ensemble ‘Grupetto’ rond de muziekkiosk in het Wienerpark.

Tickets
    € 15 (Staanplaats)
    € 25 (Gereserveerde zitplaats)
    € 50 (Silver VIP)
    € 150 (Golden VIP)

Ze zijn te boeken via www.teleticketservice.com of te koop aan de balie van de Brasschaatse bibliotheek. Telefonisch reserveren kan op 070 345 345. Plaatsen voor personen met een handicap worden voorzien op aanvraag. Er is een bewaakte fietsparking voorzien.

Alle info kan je nalezen op www.klassiekinhetpark.be (MLH). Daar kan je ook info vinden over de andere concerten die de vzw ‘Klassiek in het groen’ deze zomer organiseert oa in Antwerpen, Middelkerke en in de mijnstreek in Limburg.

Bron en Foto: © MLH