Laatste nieuws:
Mooie resultaten bij actie in het grensgebied

Mooie resultaten bij actie in het grensgebied

Vrijdagavond stond er weer een periodieke actie in het grensgebied gepland. Tijdens deze actie werd er door collega’s van de Nederlandse politieteams Weerijs, Roosendaal, Bergen op Zoom, de Koninklijke Marechaussee brigade Scheldestromen en de Belgische politiezones Grens en Noord, gezamenlijk opgetreden. Zij voerden hierbij gemengde patrouilles en gemeenschappelijke controles uit.

Aanpakken criminaliteit

Het uiteindelijke doel van deze actie is het gezamenlijk aanpakken van criminaliteit in het grensgebied. Criminaliteit stopt niet aan de grens!

Uitwisseling informatie

Er werden enorm veel controles uitgevoerd, waarbij zowel de Nederlandse- als Belgische politiesystemen werden geraadpleegd. Relevante informatie kon op deze wijze gemakkelijk worden uitgewisseld. In Roosendaal negeerde de bestuurder van een huurvoertuig een stopteken, waarna een achtervolging ontstond. Ondanks het feit dat de bestuurder van dit voertuig wist te ontkomen, werden er tegen hem drie processen-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

Tijdens de controle van een voertuig in Wernhout, bleek de in België woonachtige bestuurder onder invloed van cocaïne en cannabis. Daarnaast bleek zijn rijbewijs verlopen én bleek hij in het bezit van een hoeveelheid verdovende middelen (waaronder hennep en LSD) en een verboden wapen (uitklapbaar mes). Hij werd overgebracht naar een politiebureau. Daar werd bij hem door een forensisch verpleegkundige bloed afgenomen. Tegen hem werden meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Excessieve verkeersovertredingen

Tot slot werd er op Nederlands grondgebied rekening gehouden met de huidige politieacties. Ondanks dat werden er voor excessieve verkeersovertredingen (waaronder het rijden zonder rijbewijs), meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Bron: PZ Grens
Foto: Noordernieuws.be

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet