Laatste nieuws:
Minister van Sport geeft subsidie aan Essense turnhal

Minister van Sport geeft subsidie aan Essense turnhal

Op voorstel van minister Philippe Muyters (N-VA) besliste de Vlaamse regering vandaag om een subsidie van 425.923 euro uit te trekken voor de bouw van een turnhal in Essen. Zowel vanuit de turnverenigingen als vanuit oppositiepartij N-VA/PLE werd hier meteen positief hierop gereageerd.

De turnhal wordt gebouwd in een samenwerking tussen de school en de inrichtende macht van Mariaberg, turnkring Gympuls en de gemeente. Nadat recent werd bekendgemaakt dat vanuit onderwijs een jaarlijkse huursubsidie wordt uitgetrokken, kwam er nu opnieuw goed nieuws uit de bus: ook vanuit de sportsector wordt een subsidie voorzien!

Gympuls-bestuurslid Joris Brosens: “Hiermee krijgt de bouw van de hal opnieuw een stevige duw in de rug. Langs onze kant is de belangrijkste uitdaging nu om ook voor de nodige toestellen te zorgen, zodat de hal snel na de bouw operationeel kan zijn. We kijken er al volop naar uit.”

Ook Dirk Smout, fractievoorzitter van N-VA/PLE in de gemeenteraad, reageert verheugd: “De subsidie is vooral een waardering voor de werking van Gympuls. Ook vanuit de scholen werd hard gewerkt om subsidies binnen te halen. Zo gaan we gelukkig naar een goede afloop voor dit dossier, nadat het schepencollege een valse start veroorzaakte door eerst een onrealistisch duur en slecht uitgewerkt lastenboek neer te leggen. Zo ging een jaar verloren. De hal had er wat ons betreft al kunnen staan.”

Turnhal en zwembad

N-VA/PLE-kandidaat en actief Gympuls-lid Koen Hereygers vult aan: “Bovendien werden turners en zwemmers tegen elkaar opgezet, door de plannen voor de hal tegelijk op te starten met de afbraak van het zwembad. Als N-VA/PLE zijn we hier gelukkig altijd wel heel duidelijk over geweest: Essen heeft een turnhal nodig én moet zorgen voor een nieuw instructiezwembad voor de schoolgaande kinderen.”

De bouw van de hal gaat dit najaar van start. Het wordt een goed voorbeeld van een optimale samenwerking: overdag zal de school kunnen turnen, ’s avonds gebruikt Gympuls de zaal. “Zo moeten we nog meer mogelijkheden zoeken om schoolinfrastructuur ook buiten de schooluren te gebruiken,” besluit Dirk Smout nog.

FOTO: N-VA/PLE bestuursleden (van links naar rechts): Tamara Henrard, Koen Hereygers, Dirk Smout, Anne Somers, Robin Jacobs en Bob Konings op de site waar de turnhal komt.

Facebook21
Facebook
Twitter
Visit Us