Laatste nieuws:
Retapstore - Hervulbare kraanwater waterflessen voor thuis en onderweg - Voor particulieren en bedrijven - Kortingsactie Noordernieuws - juli 2018
Minder fietsdiefstallen aan Kalmthoutse stations

Minder fietsdiefstallen aan Kalmthoutse stations

De gemeente Kalmthout blijft investeren in preventie van fietsdiefstal. Aan de fietsenstallingen bij de stations werden camera’s geplaatst. Station Kalmthout kreeg twee camera’s, Heide drie en Kijkuit één. De gemeente plaatste daar intussen ook waarschuwingsborden om potentiële dieven af te schrikken. Als je weet dat je gefilmd wordt, is de drempel immers dadelijk veel hoger.

De beelden van de camera’s worden gevolgd op monitors in een controlekamer van de NMBS in Brussel. De camera’s hebben hun nut al bewezen. Het aantal diefstallen is de laatste drie jaar meer dan gehalveerd en de cijfers blijven dalen. Zo werden er in 2015 nog 37 fietsen gestolen, in 2017 waren dat er slechts 18.

Het is belangrijk dat je aangifte doet als je fiets gestolen is. Als je dat doet, worden de beelden van de camera’s opgevraagd zodat er onderzoek kan gebeuren. Zo kunnen daders makkelijker gevonden worden en komen fietsen weer bij hun eigenaars terecht.

INFO: info@pzgrens.be, 03 620 29 29

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook8
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us