Laatste nieuws:
Milieuzone in Parijs wordt strenger

Milieuzone in Parijs wordt strenger

Vanaf 1 juli 2022 worden de eisen voor de milieuzone in Parijs aangescherpt. Wie op z’n vakantierit door Parijs moet, moet hiermee rekening houden.

Heel wat Franse steden hebben een milieuzone die in werking treedt bij sterke luchtvervuiling. De milieuzone van Parijs is hierop een uitzondering, want die geldt permanent van maandag tot en met vrijdag tussen 8u en 20u. De regels om in die zone te mogen rijden worden op 1 juli 2022 strenger. Vanaf dan mogen benzinewagens met euronorm 3 of lager en dieselwagens met euronorm 4 of lager niet meer in het gebied binnen de A86 rijden. De A86 zelf valt dus buiten de regels, maar de Boulevard Périphérique ligt wel in de zone. Als je auto niet voldoet aan de normen, moet je de Périphérique vermijden óf rijden na 20u of in het weekend.

Waar kun je het milieuvignet kopen?

Buitenlandse bestuurders kunnen het vignet aanvragen via www.certificat-air.gouv.fr. Daarvoor heb je een kopie (foto of scan) van je inschrijvingsbewijs nodig. Dat moet in .jpg- of .png-formaat en mag niet groter zijn dan 400 kB. Het milieuvignet wordt vervolgens opgestuurd naar het adres dat op het inschrijvingsbewijs van het voertuig staat. Let wel, het vignet kan enkel aangekocht worden met een kredietkaart. Wil je liever een ander betaalmiddel gebruiken of het aankoopproces in het Nederlands doorlopen, dan kun je het vignet ook bestellen in de webshop van VAB tegen een meerprijs. Als je het vignet hebt ontvangen, plak je het rechts onderaan aan de binnenkant van je voorruit. Je krijgt na het afronden van de bestelling een bevestiging per mail. Druk deze af en leg die op je dashboard als je je sticker niet tijdig hebt ontvangen.

Bron: VAB
Foto: Pixabay

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet