Laatste nieuws:
Metamorfose voor centrum Kapellen

Metamorfose voor centrum Kapellen

Op 1 augustus vond de officiële ondertekening plaats van de overeenkomst tussen de gemeente Kapellen en Bruggen In Capellen (BIC).
Daarmee is een akkoord bereikt voor de geplande verwezenlijkingen van een nieuw administratief centrum, dienstencentrum en een polyvalente zaal op de sites ’t Bruggeske, Marktplein en Antwerpsesteenweg.

Wat is BIC?
BIC staat voor Bruggen In Capellen. Dit is een tijdelijke vereniging van twee grote bouwbedrijven: Aertsen (Stabroek) en Cordeel (Temse). Zij hebben een groep van architecten, technische experten, mobiliteitsexperten,… samengesteld om dit project in Kapellen te ontwerpen en te verwezenlijken. Het architectenduo voor dit dossier is architectenbureau Achtergael en architectenbureau Met Zicht op Zee.
Achtergael heeft veel ervaring met de bouw van administratieve centra. Met Zicht op Zee vormde eerder het oude gebouw van de RTT/belastingen om tot de huidige muziekschool / BKO Zilverenhoek.

Timing
In het najaar 2017 wordt begonnen met de sloop van enkele panden op de Hoevensebaan (oude muziekacademie, verfwinkel,…) met uitzondering van het huidige dienstencentrum en zaal ‘t Bruggeske.
In de lente van 2018 start de bouw van een nieuwe polyvalente zaal op het Marktplein. Bedoeling is dat deze in september 2019 in gebruik wordt genomen. De ‘oude’ zaal gaat pas in maart 2019 tegen de vlakte. Zo blijft de periode dat er geen zaal beschikbaar is, beperkt.
Vanaf maart 2019 tot september 2021 wordt werk gemaakt van de bouw van een nieuw administratief centrum, dienstencentrum, Werkwinkel, … met ondergrondse parking.
Zodra het nieuwe administratief centrum in gebruik is, ruimt het huidige gebouw aan de Antwerpsesteenweg plaats voor nieuwe woningen.
De werkzaamheden zouden half 2023 achter de rug moeten zijn.

Meer info
Eind augustus/begin september heeft in ’t Bruggeske een expo plaats rond het hele project, met een plek voor ideeën en opmerkingen van Kapellenaren. Meer info hierover volgt spoedig.

Bron en foto: gemeente Kapellen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us