Laatste nieuws:
Met het vallen van de bladeren

Met het vallen van de bladeren…

Deze week worden door de gemeentelijke diensten op verschillende plaatsen, verspreid over de gemeente, bladkorven geplaatst. De korven bestaan uit twee palen met een draad rond. In deze korven mogen inwoners van Wuustwezel de bladeren deponeren die van de laanbomen gevallen zijn. Het is echter ten strengste verboden om andere voorwerpen in deze korven te werpen zoals takken, gras en snoeiafval.

Bladeren hergebruiken

Als je zelf veel bladeren hebt, is hergebruik de gemakkelijkste oplossing en op onderstaande manieren heb je er zelf toch nog iets aan:
-Verspreid de bladeren tussen de struiken en bomen, zo voorkom je onkruid en verrijk je de bodem.
-Bladeren zijn een zeer goede bodemverrijker. Maak hiervoor een aparte composthoop of -bak of hou ze bij tot in het voorjaar en zomer (vooral blad van eik en beuk zijn hiervoor geschikt). Dan komen ze goed van pas om te mengen bij je gazonmaaisel.
-Maak er bladaarde van. Hiervoor neem je een plastiek zak, waarin je verschillende luchtgaten knipt. Vul deze zak met bladeren, bindt de zak dicht en zet hem opzij. De volgende lente al heb je bladaarde, te gebruiken zoals compost of als toplaag tussen struiken.

Meer info
Dienst groen – 03 690 46 51 – groen.ow@wuustwezel.be

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us