Laatste nieuws:
Melissa Haartmans maakt mondkapjes voor De Bijster tegen Coronavirus - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0969

Melissa Haartmans geeft corona een ander gezicht

We horen helaas in hoofdzaak negatieve berichten met betrekking tot het corona-virus. Juist deze berichten waren voor Melissa Haartmans de reden om iets positiefs te gaan doen.

Mondkapjes

“Ik wist ook meteen wat ik wilde gaan doen”, vertelt Melissa. “Mondkapjes maken, alhoewel ik nooit zelf iets genaaid heb. Als ik iets moest hebben, dan bracht ik het naar mijn moeder. Maar nu begon ik aan mondkapjes, eerst met de hand omdat ik geen naaimachine had. Maar dat ging echt veel te langzaam en speciaal daarom heb ik een naaimachine aangeschaft.”

Uitsparing voor een filter

“Ondanks dat het nieuw voor me was, dacht ik: ‘dit kan ik’ en heb met behulp van youtube filmpjes geleerd hoe ik ze moest maken. Ik ben aan de slag gegaan en heb er drie dagen vrijwel constant aan gewerkt. In die drie dagen heb ik er vijftig gemaakt. Ik heb ook een speciale uitsparing in de maskers aangebracht, waar je een filter in kan doen. Bijvoorbeeld een stuk keukenrol of een tissue. Je moet die wel elke vijf uur vervangen.”

We gingen op weg

“Bij alle hulpdiensten zijn ze nodig en sowieso bij beroepen met veel contact met mensen. Maar ik wil ze nu om te beginnen maken voor de Bijster en Sint-Michaël.”

Door de vrijwel verlaten straten gingen we op weg. Bij de grenscontrole op de Ringweg schonk Melissa een dienstdoende agent een exemplaar.

117 Mondkapje tegen corona-virus voor Politieagent in Essen

Bij het station stond een bus en ook die chauffeur werd verblijd met een mondkapje.

120 Mondkapje tegen corona-virus voor Buschauffeur Essen

We zijn nu veel beter herkenbaar voor onze bewoners!

Bij De Bijster werden de kapjes dankbaar aangenomen door Luna (rechts) en Rena. Omdat de stof van kapjes verschillende motieven hebben, zeiden ze: “Dat is heel handig, want nu zijn we door onze bewoners veel beter te herkennen, dan met de gewone witte. En deze zijn zo mooi, die kunnen we ook privé gebruiken!”

134 Mondkapjes voor hulpdiensten Essen - (c) Noordernieuws.be - HDB_0989

Heb jij nog stof voor Melissa?

Melissa gaat weer hard aan de slag om nog veel meer mondkapjes te maken, maar haar voorraad stof begint op te raken. Omdat er buiten voedingszaken er geen andere handelszaken geopend zijn, kan ze ook niets kopen. Heb jij nog (gewassen!) stoffen liggen, bij voorkeur van katoen of polyester en wil je Melissa steunen in haar hulp aan zoveel mensen? Stuur haar dan een pb via Facebook!

Melissa Haartmans uit Essen maakt mondkapjes tegen corona-virus

NN

Facebook646
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken