Laatste nieuws:
Mega Mindy en Tribute to Boudewijn De Groot geven aftrap van Kobie zomerprogramma
Vlnr ts de bestuursleden van vzw Kobie: Rita Franssen, Jokke Hennekam, Gert Raeymaekers, Helmut Jaspers, Mireille Wils en Steff Nouws

Mega Mindy en Tribute to Boudewijn De Groot geven aftrap van Kobie zomerprogramma

De gemeentelijke evenementen-vzw Kobie zorgt in 2022 weer voor een gevuld zomerprogramma. Met het driedaags zomerfestival ’t park Zomert, een nieuwe editie van ‘Kobie on Tour’ en openluchtfilms in samenwerking met Tatteljee wordt het een culturele topzomer.

Zomerfestival ’t Park Zomert

In Essen begint de zomer dit jaar op 9 juli! Dat weekend is er eindelijk opnieuw een volwaardige editie van ‘t Park Zomert in de tuinen van de Oude Pastorij. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevuld driedaags festival met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Blikvangers op zaterdag 9 juli zijn Mega Mindy voor de kinderen en het Boudewijn De Groot Tribute voor de volwassenen met gekende zangeressen Andrea Croonenberghs, Barbara Dex en Els Dottermans.

Op zondagmiddag 10 juli is er een uitgebreide editie van ‘Puur Lokaal’, het gezellige korte-keten-marktje met lokale, bio en fairtradeproducten, gekoppeld aan een muzikaal aanbod met een internationaal tintje. Dit jaar viert Essen haar 20-jarige stedenband met het Zuid-Afrikaanse Witzenberg. Daarom brengt West-Kaper Stefan Dixon met zijn programma ‘Afrivlaams’ gekende Vlaamse liederen in het Afrikaans. Jean Bosco Safari en band sluiten de namiddag af.

Op maandagmiddag 11 juli is er in het park een gezellig samenzijn voor de senioren. Plaatselijk talent Roland, winnaar van The Voice Senior, geeft er samen met zijn band een optreden. De Seniorenraad van Essen en vzw Kobie slaan de handen in elkaar om er een warme 11 juli van te maken.

Helmut Jaspers, voorzitter van vzw Kobie en schepen van Cultuur (Vooruit): “Ook deze zomer kunnen onze inwoners van de vakantie genieten in hun eigen buurt. We zorgen met ‘t Park Zomert, Kobie on Tour en enkele openluchtfilms voor een gevarieerd, aantrekkelijk en swingend zomerprogramma.”

‘Kobie on Tour’ komt naar elke wijk

De Kobiekaravaan trekt – net als tijdens de vorige zomervakantie – langs elke Essense wijk. De bijhorende kiosk wordt op vijf donderdagen in juli en augustus geplaatst op diverse locaties. Gekende namen als Eva De Roovere, Tinne en Pieter Embrechts of Nele Bauwens passeren de revue. Ook lokaal talent komt opnieuw aan bod. Voor slechts 8 euro kunnen de Essenaren op wandelafstand genieten van een muzikale avond. Ieder mag zijn eigen drankje, eigen stoel of picknickdeken meenemen.

WILDERT (weide achter begraafplaats) – 14 juli 2022
– Voorprogramma: Wigbert met Jan Hautekiet
– Hoofdact: Kathleen Vandenhoudt & Bruno Deneckere

STATIE (weide parking parochiecentrum) – 21 juli 2022
– Voorprogramma: Shellter
– Hoofdact: Pieter & Tine Embrechts

HEIKANT (Karrenmuseum) – 28 juli 2022
– Voorprogramma: Dries Bongaerts
– Hoofdact: Eva De Roovere

HOEK (Kloostertuin College) – 4 augustus 2022
– Voorprogramma: Bards & Beards
– Hoofdact: Nele Bauwens

HORENDONK (Weide Chiro) – 11 augustus 2022
– Voorprogramma: Pink Cadillac
– Hoofdact: Petticoat

“We willen iedere Essenaar de kans geven om deze zomervakantie een betaalbaar en kwalitatief optreden bij te wonen. Met een gevarieerd aanbod komt iedereen aan zijn trekken. Lokaal talent warmt het publiek op en krijgt zo de kans om het beste van zichzelf te geven”, verduidelijkt Helmut Jaspers, voorzitter van vzw Kobie en schepen van Cultuur (Vooruit).

Openluchtfilms in de tuin van Tatteljee

Samen met Tatteljee brengt vzw Kobie opnieuw openluchtfilms tijdens ‘Zomer in Tatteljee’ (ZiT). Op 23 juli, 20 augustus en 3 september kan je kosteloos afzakken naar hun tuin. De films starten om 21.30 uur. Long walk of Freedom (Nelson Mandela) en de nieuwe West Sidestory staan alvast op het programma.

Gebruik je UiTPAS

Bij alle activiteiten van vzw Kobie kan je je UiTPAS gebruiken, dat is een spaarkaart waarmee je punten kan omruilen tegen voordelen. Heb je het financieel moeilijk? Dan heb je mogelijk recht op een UiTPAS aan kansentarief. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit. Meer info over de UiTPAS vind je op www.essen.be/uitpas.

Meer info?

vrijetijd@essen.be
03 670 01 56

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook44
Twitter
Follow Me
Tweet