Laatste nieuws:
het-mastenbos-tijdens-de-eerste-wereldoorlog

Het Mastenbos tijdens de Eerste Wereldoorlog

Met een deskundige gids loop je door het prachtige winterlandschap van het Mastenbos én langs de Duitse bunkerlinie uit 1917. Je bezichtigt het Loopgravenpad met een aantal opengestelde Duitse stellingen. Onderweg vertelt de gids verhalen over de Belgische verdediging in 1914, met een pantserfort, uitgebreide schootsvelden en een initieel door het Belgische leger voorbereide versterking. Die vormde later de basis van een uitgebreid geheel van bunkers in een complex netwerk van loopgraven.
Recent terug gevonden plannen, tekeningen en rapporten beschrijven de functies van alle onderdelen en geven een zicht op de verschrikkingen die voor onze streek werden voorbereid.

De manier waarop de natuur nadien alle overblijfselen heeft ingekapseld, is uniek. Een winterse omgeving met kale bomen en veel licht laat goed toe te bekijken wat nu nog bestaat. De gids toont niet enkel, hij laat je ook begrijpen wat je ziet. Hij schept een beeld van ‘leven en werken’ in deze stellingen. Hij toont hoe de inrichting verliep en vertelt waar dat alles toe moest leiden.

Praktisch
Zondag 11 december 2016 om 13.30 uur
Bij het informatiebord aan de ingang in de Oude Galgenstraat in Putte-Kapellenbos
Stevig schoeisel en eventueel regenjas/paraplu zijn aanbevolen. Soms is het pad smal en hobbelig.
5 km – 2,5 uur – 5 euro per persoon
Vooraf inschrijven is noodzakelijk: toerisme@kalmthout.be, 03 666 61 01

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us