Laatste nieuws:
Man aangehouden voor betalen met vals geld

Man aangehouden voor betalen met vals geld

Een Roosendaler is zondag 14 juli omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met vals geld een pizza wilde afrekenen.

Slechte kwaliteit

De 22-jarige man had een pizza besteld en wilde deze op straat voor een woning in de Gerard ter Borchstraat ter plekke afrekenen bij de bezorger. De bezorger ontving een briefje van 50 euro, welke van dusdanig slechte kwaliteit was dat hij deze niet aan wilde nemen. Daarop is de politie gebeld. Bij aankomst van de politie bleek dat de man nog meer briefjes op zak had. In totaal hebben zij 7 biljetten van 50 euro in beslag genomen. De herkomst van de briefjes wordt nog onderzocht.

Hoe herkent u vals geld?

Vals geld is makkelijk te herkennen. Vaak zijn de biljetten kleurenkopieën van slechte kwaliteit, zonder echt watermerk. Sommige kenmerken kunt u zelf controleren: voelbare inkt, een hologram, een watermerk en de kleur van het cijfer dat linksonder staat verandert, als u het biljet draait. Op de website van de Nederlandse Bank kunt u meer informatie vinden of u met echt of met vals geld te maken heeft -> Echt of Vals?

Wat te doen bij signaleren van vals geld?

Als u vermoedt dat u toch vals geld in handen hebt gekregen, en diegene van wie u het heeft gekregen is nog in de buurt, belt u dan direct met 1-1-2. Probeer het signalement te onthouden van diegene die het valse geld aanbiedt en, indien mogelijk, noteert u s.v.p. het kenteken van het voertuig van deze persoon.

Bron: Politie.nl
Foto: Noordernieuws.be

Facebook73
Twitter
Follow Me
Tweet