Laatste nieuws:
Mammobiel op marktplein in januari

Mammobiel op marktplein in januari

Alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar die (nog) geen klachten hebben, worden door het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) uitgenodigd om een gratis borstonderzoek te laten doen. Zij krijgen een uitnodigingsbrief in de bus om langs te gaan bij de mammobiel. Dat is een mobiele radiografische eenheid waarmee het CvKO screeningsfoto’s maakt van de borsten. Die staat op het marktplein van Kalmthout van dinsdag 8 tot en met donderdag 24 januari 2019.

Als het voorgestelde moment in de oproepingsbrief niet past, dan kan je een nieuwe afspraak maken via het gratis nummer 0800 60 160. Zonder afspraak is een onderzoek niet mogelijk. De mammobiel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Neem vooraf contact op via bovenstaand nummer zodat de medewerkers je bezoek kunnen voorbereiden.

Als je borstklachten hebt, dan word je best rechtstreeks opgevolgd door je arts. Een tweejaarlijks onderzoek sluit niet uit dat je toch borstkanker kan ontwikkelen. Het is belangrijk om regelmatig je borsten zelf te onderzoeken.

INFO: www.bevolkingsonderzoek.be, 0800 60 160

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook136
Facebook
Twitter
Visit Us