Laatste nieuws:
Mag ik nog (iemand) leren autorijden met de huidige coronamaatregelen

Mag ik nog (iemand) leren autorijden met de huidige coronamaatregelen?

Wie bezig is met zijn of haar rijopleiding, heeft nu vast veel vrije tijd om te oefenen. Maar mag je met de huidige coronamaatregelen nog de baan op om te leren autorijden?

Het antwoord is vrij eenvoudig: neen. Alle niet-essentiële verplaatsingen zijn verboden en (iemand) leren autorijden is geen essentiële verplaatsing. Dat geldt ook voor wie 20 uur rijles heeft gevolgd en alleen mag rijden. Je mag wel naar de supermarkt rijden om inkopen te doen. Die kleine verplaatsing is de enige manier waarop je momenteel kunt oefenen. Voorwaarde daarbij is wel dat de vrije begeleider onder hetzelfde dak woont als de leerling.

Wat nu?

Alle praktische en theoretische rijexamens zijn overigens ook uitgesteld. Vervalt jouw voorlopig rijbewijs binnenkort? Geen zorgen, de vervaldatum zal automatisch opschuiven. Via deze link beantwoorden we de meest gestelde vragen over de impact van het coronavirus op jouw rijopleiding. Was je nog aan het oefenen voor je theoretisch rijexamen? Dan kun je rustig blijven oefenen met het proefexamen van VAB-Rijschool.

Bron: VAB
Foto: Pixabay

Facebook152
Facebook
Twitter
Visit Us