Laatste nieuws:
Maarten Vermeiren en Kris Verheyen brengen Chinese technologie op Europese markt
Kris Verheyen (links) -en Maarten Vermeiren

Maarten Vermeiren en Kris Verheyen brengen Chinese technologie op Europese markt

“Zoektocht naar machine resulteerde in oprichting nieuw bedrijf”

Hoewel het voor veel mensen vandaag nog steeds onzekere tijden zijn, biedt een crisis soms ook nieuwe kansen. Een mooi voorbeeld daarvan is de oprichting van het Essense bedrijf Bodor Belgium. Maarten Vermeiren en Kris Verheyen zochten voor hun bedrijf ACDLaser een nieuwe lasersnijmachine. “Uiteindelijk leidde die zoektocht tot de oprichting van Bodor Belgium. Wij verdelen nu exclusief in België een Chinese lasersnijmachine, die voldoet aan de verwachtingen van de Europese markt”, vertelt Maarten Vermeiren.

Staalharde concurrentie

“In ons bedrijf ACDLaser wilden we na twintig jaar onze CO²-laser vervangen. In de huidige plaatbewerkingswereld heerst er erg zware concurrentie. De machines werken steeds sneller en efficiënter, maar dat zie je ook aan het prijskaartje”, legt Maarten Vermeiren uit. “Daarbij raakt de markt ook al wat verzadigd. Alleen al in de Essense industriezone Rijkmaker bijvoorbeeld, staan er bij een handvol bedrijven samen een 7-tal lasersnijmachines.”

Maarten Vermeiren en Kris Verheyen brengen Chinese technologie op Europese markt
Lasersnijmachine type X260A
Gezocht en gevonden

“Een nieuwe machine van Europese makelij was voor ons niet haalbaar. Daarom informeerden we in Azië. We selecteerden tien potentiële machinebouwers, waarvan er na onderzoek en veelvuldige contacten drie overbleven”, vult Kris Verheyen aan. “Wij hadden het beste gevoel bij fabrikant Bodor. Zij voelden aan dat wij zelf ook al de nodige knowhow hebben en informeerden of wij voor hen klanten wilden aanbrengen. Uiteindelijk beslisten we om gewoon alles zelf te doen vanuit een nieuw bedrijf: Bodor Belgium. Wij kopen machines in, plaatsen die en staan in voor het onderhoud.”

Goed gestart

“Ondanks de crisis hebben wij deze sprong durven wagen en we zijn goed gestart. Het gaat telkens om serieuze investeringen voor bedrijven, maar wij hebben in onze opstartfase toch al vier machines verkocht. De markt is duidelijk op zoek naar betaalbare lasersnijmachines. Wij bieden een machine aan die beduidend goedkoper is dan de Europese modellen, maar door dat wij verder alles zelf doen, mogen onze klanten wel de service en kwaliteit verwachten die ze gewoon zijn van Europese fabrikanten.”

Cruciaal in constructiewereld

“Platen- en buizenlasersnijmachines spelen een belangrijke rol in de constructiewereld en andere industriële sectoren. Heel vaak gebruiken ze platen, buizen of profielen om te bewerken of versnijden om ze daarna makkelijker te lassen of te monteren. Bedrijven die met onze machines werken, produceren constructies, machines of onderdelen. Er bestaat sowieso een brede afzetmarkt voor onze fiberlaser snijmachines die wij nu als Bodor Belgium aanbieden”, besluiten Maarten Vermeiren en Kris Verheyen.

Bron en foto’s: Stijn By Me

Facebook260
Facebook
Twitter