Laatste nieuws:
Maand van de Opvoeding

Maand van de Opvoeding

Zoals elk jaar gaat van 16 tot 23 mei de Vlaamse Week van de Opvoeding door. Deze week zet opvoeden positief in de schijnwerpers. Dit jaar onder het thema: ‘Opvoeden, dat doen we samen’. In Wuustwezel zetten we het thema een maandlang in de kijker met volgende activiteiten.

STARTMOMENT : 7 mei

Wortels en Vleugels
Iedereen is het erover eens dat de kansen van je kind om zijn weg te vinden in het leven mee worden bepaald door de fundamenten die in de kindertijd gelegd worden. Een veilige, liefdevolle omgeving geeft kinderen de wortels om zelfzeker in het leven te staan en moeilijkheden het hoofd te bieden. Aanmoediging en vertrouwen geeft hen vleugels, zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven en vrij hun pad kunnen kiezen.

Wortels en vleugels zijn de ingrediënten van het recept om je kind een gezonde, stevige basis mee te geven. Hoe doe je dat? Hoe weet je wat je kind nodig heeft? In deze boeiende lezing zoekt Resy De Meulder samen met ons naar het antwoord op deze vragen.

Plaats : GC Kadans, Achter d’Hoven 15, 2990 Wuustwezel

Programma:

19.00 u : deuren open : receptie en ontmoeting met de partners van het Huis van het Kind van Wuustwezel, infomarktje
20.00 u : lezing “Wortels en vleugels” door Resy De Meulder

Kostprijs: gratis
Inschrijven : welzijn@wuustwezel.be

8 mei

In de voormiddag (van 9.00 tot 11.30u) organiseren we een Feestelijke Speelbabbel met ontbijt en leuke activiteit in het Huis van het Kind te Wuustwezel (Gasthuisdreef 6a – GPS: Dorpsstraat 36) . Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Annick leest voor in de namiddag van 14 tot 15 uur in de bibliotheek van Wuustwezel (Dorpsstraat 36). De verhaaltjes worden aangepast aan de leeftijd van de aanwezige kinderen. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

21 mei

“Peuterpubertijd”:een lezing om 19 uur in het regiohuis van Kind en Gezin te Gooreind (Bredabaan 892). Deze lezing is gratis. Inschrijven via saskia.domen@kindengezin.be

22 mei

“Pas zwanger”: een lezing om 19.30 uur in het Huis van het Kind te Kalmthout (Kapellensteenweg 170). Deze lezing is gratis. Inschrijven via annick.windels@kindengezin.be

Van 16 tot 23 mei

Tijdens de Week van de Opvoeding loopt op de locaties van Stekelbees Landelijke Kinderopvang het project ouderparticipatie met leuke werkboekjes. Dit project is bedoeld voor de ouders die gebruik maken van de landelijke kinderopvang.

Meer info
Dienst welzijn – 03 690 46 14 – welzijn@wuustwezel.be

Bron: gemeente Wuustwezel

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us