Laatste nieuws:
Lokale hulpverleners pakken coronabesmettingen aan

Lokale hulpverleners pakken coronabesmettingen aan

De Zorgraad Eerstelijnszone Noorderkempen (ZEN) heeft een Coronateam opgericht. Hierin zitten afgevaardigden van lokale besturen, welzijnswerkers en zorgverstrekkers samen met een aantal huisartsen.

In dit team wordt informatie uitgewisseld, zodat men indien nodig snel kan ingrijpen. De leden van het Coronateam hebben toegang tot een databank met gedetailleerde informatie. Op deze manier kan het team op zeer lokaal niveau aan bron- en contactopsporing doen. Positieve staalnames kunnen per straat worden bekeken. Zo kunnen situaties met een hoog risico snel worden aangepakt. Bij deze procedure worden geen persoonlijke gegevens vrijgegeven. Door het beroepsgeheim van de huisartsen, blijft de privacy van de patiënten gegarandeerd.

Wat te doen bij symptomen

Voel je je ziek? Of krijg je een SMS-code of telefoontje van de contactopsporing? Maak dan onmiddellijk een afspraak bij je huisarts of een dokter in de buurt. De dokter zal de volgende stappen met je besprken en vertelt je waar en wanneer een test kan plaatsvinden. Ondertussen kan je al een lijstje maken van de personen waarmee je de voorbije dagen in contact kwam en moet je thuis blijven.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook35
Facebook
Twitter