Laatste nieuws:
Lokaal bestuur Wuustwezel scoort als werkgever

Lokaal bestuur Wuustwezel scoort als werkgever

Eén keer per jaar organiseert de personeelsdienst van het lokaal bestuur Wuustwezel een onthaaldag voor nieuwe medewerkers. Dit jaar vond die plaats op maandag 24 april met een recordaantal van 27 nieuwe medewerkers. Anders gezegd: opvallend veel mensen kiezen voor het lokaal bestuur Wuustwezel als nieuwe werkgever.

Uiteenlopende functies

Enkelen van deze 27 zijn nog maar net aan de slag bij het lokaal bestuur, sommige anderen intussen bijna een jaar. Hun functies zijn erg uiteenlopend: ze werken onder meer in de thuiszorg, bij de technische dienst, in de dienstencentra, de bib of het gemeentehuis.

Kennismaking

Doel van de jaarlijkse onthaaldag is om elkaar en het lokaal bestuur als werkgever beter te leren kennen. Dat gebeurt onder andere met enkele interactieve presentaties over het organigram, het arbeidsreglement en de deontologische code. Maar ook een rondleiding langs
verschillende gemeentelijke gebouwen en een sessie ‘speeddating’ stond op de planning. De groep bracht zelfs even een bezoekje aan het schepencollege tijdens haar wekelijkse vergadering.

Lokaal bestuur Wuustwezel scoort als werkgever2

Populair bij sollicitanten

Burgemeester Dieter Wouters (CD&V): “Niet alleen mogen we ons al enkele jaren een ‘baanbrekende werkgever’ noemen, maar we zijn als lokaal bestuur ook populair bij sollicitanten. Zo werden het voorbije jaar de 18 gepensioneerden vervangen en geraakten ook bijkomende vacatures voor extra dienstverlening vlot ingevuld.”

Straffe kandidaten

“Het doet deugd om te zien dat mensen voor een lokaal bestuur willen werken. We zijn geen standaard bedrijf dat omzet of winst nastreeft. We zijn een organisatie die zich inzet voor een betere samenleving. Die softe uitdaging trekt wel degelijk straffe, ambitieuze mensen aan. We hebben momenteel enkele boeiende vacatures voor onze dienst omgeving en hopen daarvoor ook even straffe kandidaten aan te trekken.”

Bron en foto’s: lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen