Lionsclub doopt Luna en sponsort goede doelen

Lionsclub doopt Luna en sponsort goede doelen

Tijdens de opendeurdag op zorgboerderij Meander van OLO-Rotonde vzw in Kapellen overhandigde een delegatie van Lionsclub Antwerpen-Moerland diverse cheques aan goede doelen. In totaal werd er een bedrag van
€ 38.600 uitgedeeld. Dat werd bijeengesprokkeld via allerlei activiteiten zoals een golftornooi, de Perronnekesrally, ophaling van oude kledij in de regio Kapellen-Brasschaat-Wuustwezel, verkoop van exclusieve olijfolie,…

De afgelopen jaren konden al tal van instellingen uit de regio rekenen op de steun van de serviceclub waaronder Moeders voor Moeders, Meander zorgboerderij, Coda Hospice,… Ook financiert men veel andere projecten. Zo werden zestig kansarme gezinnen in de eindejaarsperiode verrast met een leuk kerstpakket. Traditioneel organiseren de medewerkers van de Lions Club een grote Lentenamiddag voor mensen met een beperking in een feesttent op het terrein van de Kapelse zorgboerderij.
Sam Gooris was er ook dit jaar weer de top-attractie. Via de Lions Club International Foundation of LCIF steunt men ook buitenlandse projecten op gebied van bestrijding van blindheid. Dit Fonds komt ook tussen bij grote natuurrampen zoals de overstromingen in Wallonië en de oorlog in Oekraïne.
Lionsclub doopt Luna en sponsort goede doelen
Lionsclub Antwerpen-Moerland sponsort nu de aankoop van een nieuw therapiepaard voor de zorgboerderij van OLO-Rotonde. Luna, een negenjarige merrie, is ondertussen getraind en volledig inzetbaar in de therapiesessies. Mensen aangesloten bij OLO-Rotonde vzw maken gebruik van de hippotherapie-momenten maar buitenstaanders zijn ook welkom. Mensen die door een handicap niet in een gewone manege terecht kunnen, maken graag gebruik van het aanbod. Evenals kinderen en jongeren met faalangst of een gebrek aan zelfvertrouwen of autisme. Het werken met een paard zorgt ervoor dat ze makkelijker hun gevoelens uiten en het geeft hun zelfvertrouwen een boost. OLO-Rotonde beschikt nu over tien paarden. Vier op de zorgboerderij in Kapellen en zes op het terrein van OLO aan de Miksebaan.

Meer info kan je vinden op www.zorgboerderij-meander.be/therapie-met-paarden en via www.lionsclubantwerpenmoerland.be

MLH

Foto: Lionsclub Antwerpen-Moerland / MLH

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet