Lichtstoet kleurt Putse Kermis

Lichtstoet kleurt Putse kermis

Stichting Lichtstoet Woensdrecht organiseert al twintig jaar een lichtstoet in de gemeente Woensdrecht. Voor zulke optocht bekleden diverse carnavalsgroepen hun praalwagens met duizenden lichtjes. Normaal wordt er op het einde van de maand april rondgereden in een van de kernen van de gemeente Woensdrecht. Twee jaar moesten de wagens echter in de garage blijven wegens de corona-epidemie.

In verband met de viering 775 jaar Putte besliste de Stichting, samen met de gemeentebesturen van Stabroek, Kapellen en Woensdrecht om de wagens op te tuigen tijdens het tweede weekend van Putse Kermis.

Lichtstoet kleurt Putse Kermis2

Voor het eerst op Belgisch grondgebied

Het belooft op zaterdag 15 oktober alvast een heel bijzondere editie te worden. Niet alleen is het tijdstip anders, maar de wagens zullen voor het eerst ook het Belgisch grondgebied aandoen. De Lichtstoet wordt voorafgegaan door een reclamestoet. Er worden 20 wagens en muziekgroepen verwacht. De stoet wordt gevormd op de parking van de sporthal en parking ‘t Kooike aan de Ertbrandstraat. Vanaf 19 uur trekt dan de stoet via de Ertbrandstraat en Puttestraat naar de grens en vervolgt op Hollands rondgebied (Antwerpsestraat) richting het Tervoplein. Na afloop van de optocht worden de deelnemers verwacht in MFC De Biezen. Daar zal een jury prijzen uitdelen voor de fraaiste wagens. In Nederland zendt ZuidwestTV de lichtstoet live uit.

Koekloting

Zondag 16 oktober is het ‘Koekloting’, de laatste dag van Putse Kermis. In de Ertbrandstraat, Puttestraat en Antwerpsestraat stellen marktkramers vanaf 9 uur hun kramen op tussen de kermisattracties en kan men op zoek naar koopjes en lekkere ‘Jan Hagel’.

Foto’s: ©Stichting Lichtstoet Woensdrecht

MLH

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet