Laatste nieuws:
Licht uit!

Lichten uit!

Zaterdag 20 oktober is de nacht van de duisternis. Vele gemeenten laten dan voor een avond de verlichting uit, zodat de inwoners kunnen genieten van de rust en gezelligheid van een echt donkere nacht. Zo zetten Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder elk jaar de impact van lichtvervuiling in de kijker. Verlichting wordt immers te veel en verkeerd gebruikt en dat heeft gevolgen voor het bioritme van planten en dieren, maar ook voor onze gezondheid.

Onze gemeente doet mee aan de Nacht van de Duisternis en doet het ook hele weekend van 19 oktober de verlichting van kerken en monumenten uit. Bij nieuwe verlichtingsprojecten zoeken we bovendien naar energiezuinige en neerwaartse verlichting. Wil je zelf werk maken van oververlichting en energieverspilling? Doe dan thuis alle overbodige lichten en buitenverlichting uit. Zorg dat buitenverlichting voorzien is van schemerschakelaars, bewegingssensoren en timers. Zo beperk je het verbruik.

Wil je die nacht echt van de duisternis genieten? Maak dan een nachtuitstap. Stippel een mooie route uit en ontdek dat de wereld in het donker verrassend kan zijn.

INFO: duurzaamheid@kalmthout.be, 03 620 22 64

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us