Laatste nieuws:
lichte-hinder-treinverkeer-antwerpen-essen

Lichte hinder treinverkeer Antwerpen-Essen

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Essen is dinsdagochtend meer dan een uur lang onderbroken geweest door een spoorverzakking rond 9.50 uur ter hoogte van Kapellen. Dat meldt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. Eén van de twee sporen was door straatwerken ongeveer 30 centimeter verzakt. “Uit veiligheidsoverwegingen werd het verkeer daarom volledig stilgelegd”, zegt Baeken.

Ondertussen is een team van Infrabel voor inspectie ter plaatse gekomen. Dat stelde vast dat slechts een van de twee sporen (spoor B) verzakt was en dat het andere spoor (spoor A) niet getroffen was. “Daarom is het verkeer rond 11 uur weer normaal kunnen hernemen op spoor A. Ook op spoor B wordt opnieuw gereden, maar met een snelheidsbeperking ter hoogte van de verzakking”, zegt Baeken. “Daardoor lopen treinen er een vertraging van vijf tot tien minuten op. Het zijn vooral de Beneluxtreinen die lichte hinder zullen ondervinden.”

Het verzakte spoor zal nu opnieuw onderstopt worden. “Dat kan gebeuren zonder hinder voor het treinverkeer. Tegen de middag zouden die onderstoppingswerken afgerond moeten zijn”, zegt Baeken.

Bron en foto: gemeente Kapellen

LW

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us