Laatste nieuws:
Liberale paashaas steekt pendelaars enkele paaseieren onder de riem

Liberale paashaas steekt pendelaars enkele paaseieren onder de riem

Vanmorgen deelde de liberale paashaas paaseitjes uit aan het station van Heide om de pendelaar toch iets te geven om gelukkig van te worden. Pendelaars zien de dienstverlening van de NMBS immers jaar na jaar achteruitgaan.

Vervangbussen trager dan trein

“Er wordt met de regelmaat van de klok een trein afgeschaft of reizigers kampen met grote vertragingen,” aldus Sandy Bellengé, voorzitter van Open Vld Kalmthout. “Voorlopig is er geen beterschap in zicht. Sinds vorig jaar komt er dan nog eens bij dat je ongeveer één weekend op twee gebruik moet maken van een vervangbus. De vervangbussen zijn een uur trager dan de trein, vergeten al eens een halte of raken de weg kwijt. En wie er info over zoekt moet de weg kennen.”

Al een tijdje geen beterschap

“Als gemeente kaarten we dit regelmatig aan bij de NMBS”, vertelt Johan Cassimon, gemeenteraadslid voor Open Vld Kalmthout, “Maar voorlopig vruchteloos. Het is stuitend dat dit kan met de mobiliteitsspecialist van de CD&V als schepen van mobiliteit in onze gemeente. Als je dan hoort dat NMBS-CEO Sophie Dutordoir nog eens zes jaar mag verder werken, beginnen onze ogen spontaan te draaien.”
“Daarom bieden we de Kalmthoutse treinreiziger vandaag paaseitjes aan om hen een hart onder de riem te steken,” verklaart paashaas Patrick Neys. “Zo hebben ze toch een klein gelukje tijdens de treinrit. Uit de reacties is het immers duidelijk dat de reiziger gefrustreerd is en niet kan begrijpen dat er zo weinig verbetering te zien is.”

Onveilige situaties aan overwegen

“En dan zwijgen we nog over de onveilige situaties aan de overwegen door de kruisingen van wegen en fietsostrade,” gaat Johan Cassimon verder. “Ondanks onze herhaaldelijke voorstellen in de gemeenteraad, is daar nog maar bitter weinig actie omtrent genomen.”

Bron en foto: Open Vld Kalmthout

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal