Laatste nieuws:
Lezing 'Veilig Online'

Lezing Veilig Online

Op maandag 14 mei 2018 om 20u00 wordt een lezing gegeven Veilig Online in de refter van de basisschool Sint Calazans, Hoge Weg 15 te Hoevenen. Ingang langs de Witvenstraat (aan de bibliotheek). Iedereen welkom, inschrijven is niet nodig!

Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting? Dankzij deze sessie leer je kritisch omgaan met instellingen, reclame, wachtwoorden ,… en krijg je heel wat tips voor je kinderen rond privacy. Ook cyberpesten komt aan bod. Gepest worden maakt je leven tot een heuse hel. Zeker als het ook online gebeurt:  het komt extra hard aan en houdt niet op wanneer je thuis in je zetel zit.

De spreker, John Caubo van Veilig Online, loodst je doorheen de digitale realiteit.

We werken met getuigenissen van kinderen/jongeren, ouders en experts. Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt.

Deze gratis lezing wordt georganiseerd door alle partners van Huis van het Kind Stabroek, naar aanleiding van de Week van de Opvoeding.

Meer info op http://www.huisvanhetkindstabroek.be/

Bron: gemeente Stabroek
Foto: Pixabay

LS

Facebook3
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Nieuw clubhuis KLJ Hoek - Essen - Noordernieuws.be - IMG-20180929-WA0004 u65

Feestelijke inhuldiging clublokaal KLJ Hoek!

KLJ Hoek was al enkele jaren op zoek naar een nieuw lokaal. Dit kwam ook …

Jeugdambassadeurs gezocht!

Jeugdambassadeurs gezocht!

Suske en Wiske-Kindermuseum in Kalmthout zoekt jeugdambassadeurs Het Suske en Wiske-Kindermuseum zoekt vier jeugdambassadeurs (van …

Jonge ministers voor het eerst in het arboretum

Jonge ministers voor het eerst in het arboretum

Zal de EU plastic zakjes verbieden? Van 17 tot en met 28 september organiseert Europa …