Lezing over ‘Vrijheid van meningsuitdrukking en haar grenzen’ 
door Rik Torfs

Lezing over ‘Vrijheid van meningsuitdrukking en haar grenzen’ 
door Rik Torfs

Rik Torfs is niet alleen academicus en ex-rector van de Katholieke Universiteit Leuven, maar ook een mediafiguur. Hij schuwt het debat niet, heeft over alles een (gefundeerde) eigen mening.Hij was ook enkele jaren actief in de politiek als senator en presenteerde geruime tijd het programma Nooitgedacht, waarin hij met bekende personen uit de politieke, literaire en culturele wereld diepgaande gesprekken voerde.
Het onderwerp dat hij behandelt is zeer actueel, want mag je vandaag nog wel alles zeggen? Meer en meer staan ook diverse meningen radicaal tegenover elkaar.

“Mijn vrijheid van meningsuiting eindigt waar die van een ander begint.” Deze stelling horen we tegenwoordig maar al te vaak in discussies en op sociale media. Maar is dit wel zo? En hoe zijn deze grenzen dan weer afgebakend?
In zijn betoog zal Rik Torfs dieper ingaan op de verschillende aspecten van de vrijheid van meningsuiting: juridisch, moreel en maatschappelijk. Hij zal ook de grenzen ervan aftasten. Om tenslotte de vraag proberen te beantwoorden: hoeveel inperking van de vrijheid van meningsuiting kan een maatschappij verdragen, en hoeveel vrijheid moet zij toelaten? Het hoeft geen betoog dat Rik Torfs dit onderwerp op een boeiende en humoristische wijze zal brengen. Het wordt zonder twijfel een verrassende en niet te missen avond.

Vrijdag 12 mei 2023 om 20 uur in WZC Sint-Michaël, Moerkantsebaan 81 in Essen
Toegangsprijs: 10 € en 8 € voor leden
Reservering: gelieve voor 5 mei het bedrag over te schrijven op rekening BE04 0680 7331 3031 van het Davidsfonds Essen.

Bron en foto: Davidsfonds EssenAlarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!