Laatste nieuws:
Lezing over ‘HUMOR’ door Prof. Jean Paul Van Bendegem

Lezing over ‘HUMOR’ door Prof. Jean Paul Van Bendegem

Sinds de wiskundige en wetenschapsfilosoof Jean Paul Van Bendegem in 2018 op pensioen gegaan is, zegt hij van zichzelf dat hij een gelukkige huismus is.

Verkenning

Op 18 maart 2023 zal hij in zijn bekende stijl ons inwijden in de humor en hij zegt zelf hierover: “De lezing heeft als voornaamste bedoeling een verkenning te presenteren van wat humor is, welke verschillende vormen van humor er bestaan, wat de effecten zijn van humor op mensen (maar ook bij chimpansees en bonobo’s), welke betekenissen de lach kan hebben en, als sluitstuk, het filosofisch meest uitdagende onderwerp: waar liggen de grenzen van de humor, aangenomen uiteraard dat er zulke grenzen zijn? Zoals men van een filosoof mag verwachten, zal het onderwerp na de lezing veel complexer geworden zijn dan ervoor!”

Gegarandeerd boeiend

Wie in 2019 zijn uiteenzetting over de ‘vrijmetselarij’ heeft bijgewoond, zal zeker weer aanwezig willen zijn. Die lezing was al doorspekt met humor, nu kunnen we alleen maar raden naar het humorgehalte, maar dat het boeiend zal zijn, staat vast!

Praktisch:

-Wanneer: zaterdag 18 maart om 14:00 in LDC, Nollekensstraat 5.
-Bijdrage in de onkosten: 10 euro, leden Davidsfonds 8 euro.
-De plaatsen zijn beperkt. U kunt inschrijven tot 12 maart door overschrijving op rekeningnummer: BE04 0680 7331 3031 van het Davidsfonds Essen.

Bron en foto: Davidsfonds Essen

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal