Laatste nieuws:
Lezing Eric Rinckhout over de kunstschilder René Magritte

Lezing Eric Rinckhout over de kunstschilder René Magritte

René Magritte overleed in 1967. Vorig jaar werd zijn 50ste sterfdag herdacht en 2017 werd ook uitgeroepen tot Magritte-jaar met evenementen en tentoonstellingen in Brussel en Knokke, maar evengoed in San Francisco.

Belgiës beroemdste surrealistische schilder blijft ons tot vandaag verbazen door zijn verwarrende beelden: zwevende bolhoedmannetjes, een bloedend standbeeld, wolkenvogels en mensen van steen, een trein die uit de open haard komt gereden en woorden, beelden en betekenissen die – op het eerste gezicht – niets met elkaar te maken hebben.
Tijdens deze lezing gaat Eric Rinckhout dieper in op leven en werk van René Magritte (1898-1967). Wat wil Magritte ons tonen en vertellen? Was hij wel een surrealist? Wie heeft hem beïnvloed? Hoe belangrijk was zijn jeugd in Lessines en Charleroi? En waar komen zijn beelden vandaan?

Schrijver en kunstjournalist Eric Rinckhout schreef vorig jaar het boek ‘Magritte ontsluierd. Een biografie in 50 beelden’ (uitgeverij Manteau). Hij dringt door in de geheime wereld van René Magritte en ontsluiert de bekentenissen in zijn oeuvre.

Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro
Wanneer: vrijdag 22 februari om 20:00
Waar: G.C. De Oude Pastorij, Essendonk 3, Essen

Bron: Davidsfonds Essen
Foto’s: Eric Rinckhout

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us