Laatste nieuws:
Verkeershinder Heikantstraat van 1 tot en met 5 juli

Leugenberg (N114) afgesloten

De Leugenberg (N114) in Ekeren wordt afgesloten tijdens het laatste weekend van juni. In mei en juni heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingen uitgevoerd op de Leugenberg in Ekeren.

Tijdens de werken is gebleken dat het huidige wegdek aan vernieuwing toe is. Tussen de A12 en het kruispunt met Klein Heiken krijgt de volledige rijweg daarom een nieuwe laag asfalt. De werken worden uitgevoerd tijdens het laatste weekend van juni (28/6 – 07/07). De Leugenberg en de Kloosterstraat (N114) zijn dan tijdelijk afgesloten.

Asfaltering wegdek Leugenberg

Eerder deze maand werd op de Leugenberg tussen de A12 en Klein Heiken een extra rijstrook gecreëerd richting Hoevenen om in beide richtingen twee rijstroken mogelijk te maken. Tijdens deze werken werd beslist om het bestaande wegdek ook te vernieuwen. Het nieuwe wegdek zal beter aansluiten op de extra aangelegde verharding en het rijcomfort verbeteren.

Leugenberg (N114) afgesloten

De bijkomende werken op de Leugenberg zijn gepland tijdens het weekend van vrijdag 28 juni (21.00 u) tot en met maandag 1 juli (6.00 u). Opgelet, afhankelijk van de weersvoorspellingen kan deze timing nog wijzigen.

Leugenberg één weekend afgesloten

Tijdens de werken is de Leugenberg volledig afgesloten tussen de op- en afrit van de A12 en het kruispunt met Klein Heiken.
-Verkeer tussen de wijk Leugenberg en Ekeren-centrum rijdt in beide richtingen om via Driehoekstraat/Schriek – Kapelsesteenweg/Antwerpsesteenweg (N11) – Klein Heiken. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding.
-Verkeer komende van de A12 kan aan de afrit niet rechtsaf naar de Leugenberg. De op- en afrit van de A12 blijven wel open om de Edisonwijk bereikbaar te houden.
-Verkeer naar de oprit van de A12 wordt via de Antwerpsesteenweg/Kapelsesteenweg (N11) omgeleid naar de oprit Kleine Bareel van de E19 en kan dan iets verderop de A12 nemen.
-Zijstraten die uitkomen in de werfzone, inclusief de Kloosterstraat (N114), worden afgesloten ter hoogte van de Leugenberg.
-Voor fietsers is er geen hinder: zij hebben tijdens de werken steeds doorgang op de Leugenberg en de Kloosterstraat.
-Inritten van bedrijven en woningen gelegen in de werfzone zijn tijdens de werken niet bereikbaar met de (vracht)wagen.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pxhere

Facebook15
Facebook
Twitter