Laatste nieuws:
Leo van Gink over nieuwe locatie kringloopwinkel ‘t Schakeltje

Leo van Gink over nieuwe locatie kringloopwinkel ‘t Schakeltje

Kringloopwinkel ’t Schakeltje gaat verhuizen. Na 28 mei zal de organisatie een maand lang haar deuren sluiten. Op 25 juni wordt het nieuwe gebouw in de Nieuwstraat feestelijk geopend en vieren ze eveneens hun 25-jarig bestaan. Jong en oud is van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur!

Wat zijn de voordelen en nadelen van de nieuwe locatie?

Leo: “De nieuwe locatie is gelegen in de Nieuwstraat, wat zeer goed gelegen is. Dat is een groot voordeel. Verder is het gebouw goed onderhouden. Er is verwarming en elektriciteit, dat hadden we in het oude gebouw al twee jaar niet meer. Een nadeel is dat het gebouw kleiner is dan de vorige locatie waardoor we moeten inkrimpen. Maar of dat echt een nadeel is, zal moeten blijken in de toekomst. Alle vrijwilligers zijn in ieder geval dolenthousiast over het nieuwe gebouw.”

Wat zal er gebeuren met het oude gebouw?

Leo: “Dat is gekocht door Luc van Thillo. Hij gaat er samen met Dave Vercauteren van Jabbedabbedoe allerlei activiteiten organiseren. Zijn vader, Fons van Thillo, zit bij de Sint-Sebastiaansgilde en zij gaan ook verhuizen naar dat gebouw.”

Wat zullen de openingsuren zijn van het nieuwe gebouw?

Leo: “De openingsuren zullen dezelfde zijn als in de Kerkstraat. Op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Alleen kunnen de mensen niks meer binnenbrengen tussen die openingsuren doordat we maar één ingang hebben. Mensen kunnen vanaf 25 juni nog wel spullen binnenbrengen op woensdagavond tussen 18.00 en 21.30 uur.”

Verwacht je een wijziging in het aantal bezoekers?

Leo: “Ik denk dat we op deze locatie zichtbaarder zijn dan in de Kerkstraat. Hier komen ook veel Nederlanders voorbij. Ik heb in de voorbije week ook een heel aantal pasjes aangemaakt voor Oekraïense mensen. Ik verwacht dus zeker meer bezoekers.”

Welke goederen heb je nog nodig? En welke heb je te veel?

Leo: “Wij zijn met alles blij maar we krijgen ook veel kapotte spullen binnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wat wel heel erg welkom is, zijn kinderkleding en speelgoed. Maar ook huisraad mag blijven komen.”

Wat staat er op de planning op de opendeurdag?

Leo: “Op 25 juni willen we een kleine receptie houden voor de opening van het nieuwe gebouw, maar ook om ons 25-jarig bestaan te vieren. We willen er dus een echte feestdag van maken met een glaasje en iets leuks om te doen voor de kinderen.
‘t Schakeltje is er voor iedereen, dus iedereen is van harte welkom!”

Waar kunnen mensen terecht in de overgangsperiode?

Leo: “Wij blijven geopend tot 28 mei in de Kerkstraat. Dan blijven we gesloten tot 25 juni. In deze periode gaan wij verhuizen en moeten de mensen dus helaas hun spulletjes even bewaren.”

Bron: Gemeente Essen
Foto: Gemeente Essen

Facebook272
Twitter
Follow Me
Tweet