Laatste nieuws:
Lentefestival voor Muziek Kapellen

Lentefestival voor Muziek Kapellen

Op zondag 28 mei 2017 organiseren wij voor de 3e keer op rij het Lentefestival voor muziek kapellen. Door het centrum van Roosendaal staan 6 podia verspreid waarop wij hopen 30 kapellen te ontvangen.

Het verbaasde ons eigenlijk dat een stad als Roosendaal met zoveel kapellen geen kapellenfestival had. Nadat in 2015 spontaan het idee ontstond dit te organiseren  is er dat jaar met veel kunst en vliegwerk en met de dol enthousiaste inzet van een aantal bandleden gelukt dit binnen 8 weken te realiseren.

Het bleek een groot succes, waar we in 2015 nog 14 kapellen ontvingen was dat in 2016 al 25 kapellen en moesten we er ook nog teleurstellen. Kapellen uit heel Brabant waren vertegenwoordigd en zelfs uit België kwamen de muzikanten naar Roosendaal. In de eerste 2 edities waren de weergoden ons niet gunstig gezind maar ondanks het slechte weer kwamen vele bezoekers op het festival af en was er een gezellige sfeer.

Van Gin Kaante zet zich in om voortaan iedere laatste zondag in mei dit festival te organiseren. Aangezien de werkzaamheden voor zo een kleine club als die van ons wel erg veel zijn hopen we dat er een aantal vrijwilligers opstaan om ons een handje te helpen. De eerste heeft zich al aangemeld.

Naast het festival streven wij er ook naar om elk jaar een mooi bedrag aan een goed doel over te maken. Door middel van een oproep of facebook en in de plaatselijke krant konden de inwoners van Roosendaal een goed doel melden. Om zoveel mogelijk middelen hiervoor binnen te halen wordt er een kunstveiling en een tombola georganiseerd.

Meer informatie over het goede doel en deze veiling vind u op: http://www.vanginkaante.nl/

Bron en foto: Vanginkaante

LS

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us