Laatste nieuws:
Legerherinneringen in Kapellen

Legerherinneringen in Kapellen

Tijdens Open Monumentendag op zondag 11 september staat in Kapellen-Hoogboom het vroegere kazernegebouw, nu het opvangcentrum voor asielzoekers van Fedasil, in de kijker (Kazerneweg 35).

Verschillende gidsen vertellen je hoe het er vroeger aan toeging in de Bauwinkazerne en over de huidige invulling van het gebouwencomplex. Er vinden rondleidingen plaats tussen 10.00 en 18.00 uur. De laatste rondleiding start om 16.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen kan genieten van een hapje en drankje. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel en in de namiddag wordt ook kindergrime voorzien.

Fort Ertbrand

Natuurpunt leidt je op 11 september rond in het Fort van Ertbrand, ingang via de Oude Galgenstraat in Kapellen. Je komt meer te weten over hoe in 1914 het fort gecamoufleerd werd in de omgeving en nu helemaal opgaat in de natuur. De rondleidingen starten vanaf 10.30 uur, de laatste rondleiding vertrekt om 16.00 uur. De verkenning duurt ongeveer 45 minuten. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via https://antwerpennoord.be/openmonumentendag/

Alle activiteiten rond Open Monumentendag vind je op www.openmonumentendag.be

Foto: Fort Ertbrand © MLH

MLH

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken