Laatste nieuws:
Leerlingen VBS 't Kantoor presenteren Musical De Toekomstdroom

Leerlingen VBS ‘t Kantoor presenteren Musical De Toekomstdroom

Met toeters, bellen en trompetten presenteren de leerlingen van VBS ‘t Kantoor de Musical De Toekomstdroom. Het is het eindproduct van de 3-jarige samenwerking tussen De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Wuustwezel, DJS Resisto en de basisschool VBS ‘t Kantoor.
Een op en top Wezelse productie!

“We dienden samen in 2019 een kunstkuurproject KLANK(KANT)OOR bij de Cultuurkuur en ons project werd verkozen”, vertelt Wen Van Hees
Directie VBS ‘t Kantoor. “Gedurende drie jaar dompelden we onze leerlingen van de lagere school en leerkrachten van VBS ‘t Kantoor onder in een muzikaal bad. De Academie kon, dankzij kunstkuur, een eigen muziek- en dramaleerkracht ter beschikking stellen aan de school om dit project te begeleiden. Ze coachten onze leerkrachten naar sterker muziekonderwijs. De leerlingen leerden hun zangstem ontdekken, partituren ontleden, instrumentenleer, uitstappen over muziek,…”

Kortom: een totale onderdompeling in klank en muziek!

“DSJ Resisto, hun dirigent, en de Academie herwerkten we de musical ‘De toekomstdroom’ van Poolsterproducties. De muziekpartituren werden herschreven, de teksten aangepast, liederen geoefend, de techniek ontdekt, pianobegeleiding uitgeschreven en geoefend,… Alles wordt door kinderen uitgevoerd. Van de acteurs tot de techniek, van de promo tot decor, van de zang tot het spelen van de instrumenten. Het was een huzarenwerk om iedereen in zijn rol te krijgen. Wij kunnen niet meer wachten om het te tonen!”

Tickets voor deze voorstelling of de andere voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.vbskantoor.be

Waar: Kadans, Achter d’Hoven 15, Wuustwezel.
Wanneer: De première is zaterdag 21 mei om 15:00.
Verder zijn er nog voorstellingen op zaterdag 21 mei om 19:00 en zondag 22 mei 10:30 en 14:00.

WVH

Facebook72
Twitter
Follow Me
Tweet