Laatste nieuws:
Leerlingen Mariaberg-Hoek zijn verkeersovertredingen beu

Leerlingen Mariaberg-Hoek zijn verkeersovertredingen beu

De leerlingen en leerkrachten van de school Mariaberg-Hoek zijn het beu. Het gemeentebestuur zorgde voor een verkeerslicht aan de schoolpoort, maar heel wat chauffeurs negeren het rode licht. Op woensdag 18 januari zullen de kinderen en leerkrachten een actie voeren aan de schoolpoort. De kinderen knutselden een smiley en spandoeken in elkaar. Vanaf 11:15 maken ze de chauffeurs attent op de verkeerslichten. Chauffeurs die zich aan de verkeersregels houden krijgen een lachende smiley. Zij die door het rood rijden krijgen een droevig exemplaar. De juf is verkleed als Millo, de mascotte van de provincie Antwerpen die kinderen stimuleert om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Mobiele flitspaal aangekocht
Brigitte Quick, schepen van mobiliteit, juicht de actie toe. “Het is een laatste waarschuwing voor de automobilisten. Vanaf februari start immers de testfase van de mobiele flitspaal die onlangs werd aangekocht door de Politiezone Grens. De paal registreert zowel hardrijders als voertuigen die door het rode licht rijden. Daarnaast heeft de school al veel inspanningen geleverd met het oog op het behalen van het 10op10-label.”

Deze ludieke en positieve actie doet chauffeurs hopelijk nadenken. Want de volgende keer zou er wel eens een boete in hun bus kunnen belanden.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook97
Facebook
Twitter
Visit Us

Eén reactie

 1. Ik rij daar niet door het rood, maar ik erger me ongelooflijk aan de pedante ouders en kinderen. En het stoplicht zelf.
  Er is ook verder niet veel over dat stoplicht nagedacht hee!!!
  Een aantal ouders parkeren hun auto op de parking bij de frituur. In plaats van daar een zebrapad te maken zodat ze daar al kunnen oversteken. Neen hoor, dat moet vóór de deur van de school…
  Misschien moet de politie de ouders en kinderen eens gaan bekeuren. Want geregeld duwen ze op de knop om het verkeer te doen stoppen. Soms wordt het zelfs geruime tijd geen groen meer voor de auto’s omdat de vorige net de straat zijn overgestoken, en de volgende voetganger heeft alweer op de knop gedrukt. Of ze doen het om anderen te helpen die nog meer dan twintig meter van het stoplicht verwijderd zijn. Die moet je bestraffen! En als je daar iets van zegt lachen ze je nog uit ook!
  Ik moet gaan werken als ik daar ‘s morgens passeer. En de ouders die hun kinderen naar school brengen hebben de rest van de dag waarschijnlijk niet veel meer te doen. Toch niet als je ziet hoe ze daar blijven rondhangen.
  Deze stoplichten werken zelfs in de schoolvakanties! Ook als er in de verste verte geen levende ziel is te bespeuren sta je daar een halve minuut stil. Plezant voor de mensen die daar wonen, trouwens! In plaats van te investeren in sensoren, zoals men dat in Nederland bij ELK stoplicht heeft. In België weet ik er geen een staan, dat moet hier nog uitgevonden worden.
  En dan maar klagen!
  Arm Vlaanderen.