Kapellen: Laptops voor inwoners in kansarmoede

Kapellen: Laptops voor inwoners in kansarmoede

De organisatie ‘Ondernemers voor een warm België’ wil iedereen gelijke digitale kansen aanbieden en zamelen daarom gebruikte laptops in. Ze laten de draagbare computers weer helemaal in orde maken en verkopen ze dan aan lokale besturen en armoede-organisaties. Met de verkoopprijs worden de onkosten die er nodig is om de oude laptop te herstellen gerecupereerd.

Maak van uw hardware ‘heartware’

Met steun van Telenet en de Vlaamse overheid lanceert ‘Ondernemers voor een warm België’ nu het project ‘Maak van uw hardware heartware’. Gemeenten kunnen nu tijdelijk gratis laptops krijgen voor inwoners in kansarmoede. Het aantal laptops dat voor elke aanvragende gemeente beschikbaar zal zijn, hangt af van het aantal bruikbare laptops dat de projectorganisatie kan inzamelen en het aantal aanvragen dat de organisatie op 28 februari 2022 had ontvangen.

Dat iedereen thuis over een computer of laptop beschikt, lijkt soms evident, maar is dat alles behalve voor kansarme gezinnen. Daarom werd vanuit de gemeente Kapellen in samenspraak met vzw Doedeskaden een aanvraag ingediend voor 90 laptops. Hiervoor zal een partnercontract ondertekend worden. In samenspraak met het Sociaal Huis zorgen ze voor de verdeling van de laptops.

Heb je zelf nog een laptop liggen die herbruikbaar is? Dan kan je die doneren in een Telenetwinkel, de kringwinkels, de Standaard Boekhandels, JBC en CLUB winkels, gemeentebesturen en openbare bibibliotheken. Alle info kan je nalezen op www.ovwb.be en op www2.telenet.be/nl/heartware.

Bron: MLH
Foto: Ondernemers Voor een Warm België