Laatste nieuws:
Laat je eigen appel- of perensap persen

Laat je eigen appel- of perensap persen

Als je geen blijf weet met je appelen of peren, is er een andere optie: maak er sap van! Kom met je fruit op 24 oktober naar Meander (Holleweg 43, Kapellen). Zo kan je jouw fruit tot appel- of perensap persen door de enige echte Sapmobiel.

De Sapmobiel

De Sapmobiel is een fruitpersmachine die gemonteerd is op een grote aanhangwagen. De machine perst appels en peren tot een vitaminerijk drankje. Het sap wordt gepasteuriseerd en vacuüm verpakt in drinkboxen van 5 liter. Het sap is minstens twee jaar houdbaar. Om sap te laten persen betaal je €4 voor 3 liter of €5,5 voor 5 liter.

Welke appels zijn het best geschikt voor sap?

De kwaliteit en de hoeveelheid sap verschilt sterk en is afhankelijk van de fruitsoort. Boskoop, Gravensteiner, Cox, sterappel, klumpkes, Court-pendu of ijzerappels zijn hoogstamappelrassen die zich uitstekend lenen voor de productie van sap.

Geef wel vooraf even een seintje als je langs wilt gaan (met de vraag om hoe laat je best langs komt en vermelding van naam, telefoonnummer en een schatting van aantal kg’s dat je wilt laten persen) via 012 39 10 36 of info@boomgaardenstichting.be.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us