Kwetsbare gezinnen krijgen lokale waardebonnen

Kwetsbare gezinnen krijgen lokale waardebonnen

de Vlaamse regering besloot deze zomer om elke gemeente een subsidie te geven om de lokale economie te stimuleren en kwetsbare groepen die in financiële moeilijkheden zitten, of die door de coronacrisis in armoede dreigen ter geraken een consumptiebudget te geven.

VVV-bonnen

Voor de gemeente Essen gaat het om een subsidiebudget van 33.668,75 euro. In de gemeenteraad van dinsdag 29 september werd beslist om dit bedrag uit te besteden in de vorm van VVV-bonnen. 221 kwetsbare gezinnen in Essen krijgen dit jaar voor 155,00 euro aan waardebonnen die ze kunnen besteden in meer dan 80 lokale handelszaken zoals beenhouwers, kapperszaken, bakkers en nog veel meer.

Niet stigmatiserend

De gezinnen krijgen deze bonnen automatisch zonder vooronderzoek. Zij moeten dit ook niet aanvragen. De cadeaubonnen zijn niet stigmatiserend want de bonnen kunnen door iedereen aangekocht worden bij Toerisme Essen. Ze zijn bijvoorbeeld populair tijdens de feestdagen.

De gemeente Essen en de Vlaamse regering hopen zo twee vliegen in een klap te slaan: de kwetsbare gezinnen en de lokale economie helpen.

Bron: gemeente Essen
Foto:

Facebook59
Facebook
Twitter