Laatste nieuws:
Kunst uit een oude linde

Kunst uit een oude linde

Natuurpunt is op zoek naar kunstenaars die een eeuwenoude linde een nieuw leven willen geven.

Een oude linde beschermde het boswachtershuisje vele jaren tegen zon en wind. De laatste storm is de boom echter fataal geworden. Maar zelfs nu vormt hij een fysieke verbinding tussen Kalmthout, waar hij 100 jaar stond, en tussen Essen, waar hij zijn stam en kruin neergelegd heeft.

Uitzondering

Natuurpunt is voorstander om dood hout ter plaatse te laten, het vormt zo het begin van een nieuwe cyclus van leven. Voor de oude linde wordt echter een uitzondering gemaakt: hij moet vereeuwigd worden in één of meerdere kunstwerken. Natuurpunt wil daarom delen van de stam en de takken die nog ter plaatse liggen, schenken aan een of meerdere kunstenaars, die zich willen laten inspireren door het thema “In de natuur is het einde een nieuw begin”.

Ben jij een beeldhouwer?

De kruin van de boom is verzaagd, maar de grote takken en de massieve stam liggen ongeduldig te wachten op kunstenaars vol inspiratie. Ben jij een beeldhouwer die zijn inspiratie haalt uit de natuur, heb jij zin om de kunstvoorwerpen die verscholen zitten in de oude reus eruit tevoorschijn te toveren, voel jij er iets voor om je beelden tentoon te stellen bij de opening van De Vroente in 2024? Stuur dan je contactgegevens en een omschrijving van je persoonlijk project en de hoeveelheid hout die je daarvoor nodig hebt naar e-mailadres luc.jordaens@belgacom.net Op 12 juni worden de inschrijvingen afgesloten en zal een jury zich buigen over de vraag hoe het hout optimaal kan verdeeld worden. Natuurpunt kijkt ondertussen uit naar al het moois dat nu nog verborgen zit in het hart van de eeuwenoude linde.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet