Laatste nieuws:
Kunnen er toch zonnepanelen op het sportpark?

Kunnen er toch zonnepanelen op het sportpark?

Enkele jaren geleden sloeg het bestuur de handen in elkaar met Ecopower om burgers te laten investeren in zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om op de voetbalkantine van sportpark Heikant zonnepanelen te plaatsen. Uit verdere haalbaarheidsstudies, dixit de meerderheid, bleek dat het dak van de voetbalkantine hier niet geschikt voor was.

Mondelinge uitspraak

Maar tijdens de gemeenteraad van februari beweerde schepen De Bock dat het niet installeren van zonnepanelen op de kantine indertijd gebaseerd was op een mondelinge uitspraak van de ontwerper en helemaal niet op basis van studies. Die zouden er nu wel komen, na een noodkreet van voetbalclub KSK over de hoge energieprijzen.

Schuldig verzuim

“Deze laksheid heeft niet alleen geleid tot jarenlange hoge energieprijzen voor de gebruikers van het gebouw,” fulmineert gemeenteraadslid Johan Cassimon van Open Vld Kalmthout. “Maar het had ook een financiële impact op het Ecopower-project. Moest uit de nieuwe studie blijken dat er toch zonnepanelen op het gebouw kunnen komen, dan is hier sprake van schuldig verzuim.”

JC

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen