Laatste nieuws:
Kruispunt Putsesteenweg en Max Temmermanlaan wordt heringericht
Kruispunt Putsesteenweg en Max Temmermanlaan wordt heringericht

Kruispunt Putsesteenweg en Max Temmermanlaan wordt heringericht

Dit najaar starten de werken voor de herinrichting van het t-kruispunt van Putsesteenweg en Max Temmermanlaan. Dat is het laatste ‘zwarte punt’ op Kalmthouts grondgebied uit de lijst van het Vlaamse gewest. Zwarte punten zijn plaatsen waar in het verleden veel en/of zware ongelukken gebeurden. Door de herinrichting wil het Vlaams gewest die kruispunten veiliger maken. Andere zwarte punten in Kalmthout die al aangepakt werden, zijn het kruispunt van Heikantstraat met Brasschaatsteenweg (nu het rond punt) en het kruispunt van Kapellensteenweg met Withoeflei en Missiehuislei.

Het t-kruispunt van Putsesteenweg met Max Temmermanlaan ligt in een bocht. Dat maakt het op zich al onveilig. De meeste ongevallen die hier gebeuren zijn het gevolg van overdreven snelheid. Het nieuwe ingerichte kruispunt wordt aangelegd met middengeleiders die het verkeer afremmen. Een afslagstrook naar Max Temmermanlaan zorgt voor een vlottere doorstroming van het doorgaand verkeer. Aan de zijkanten komen fietspaden die onder andere aansluiten aan het fietspad richting de toegang van de Kalmthoutse Heide.

Half september 2016 starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken. In februari 2017 starten de effectieve infrastructuurwerken. Het einde is gepland tegen juni 2017. Tijdens de werken wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten die de wagens beurtelings laten passeren. Moest de weg toch volledig afgesloten worden, communiceren we daar over via www.kalmthout.be en www.facebook.com/kalmthout.

Het Vlaams gewest werkt ook aan een definitief ontwerp voor de herinrichting van de Putsesteenweg. Er komt aan beide zijden van de weg een afgescheiden fietspad van 2 meter breed.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us