Laatste nieuws:

Kruispunt Achterbroek vanaf 1 juli twee maanden volledig afgesloten

Op maandag 1 juli start fase 6 van de werken aan het kruispunt in Achterbroek. Tijdens die fase legt het Agentschap Wegen Verkeer het kruispunt volledig opnieuw aan. Heel het kruispunt gaat eruit, er worden afslagstroken aangelegd op de noord-zuid-as en fietsers krijgen meer ruimte én veiligere oversteekplaatsen. Daarnaast wordt er op de Roosendaalsebaan verder aan de nutsleidingen en de gasleiding gewerkt.

Volledig afgesloten

Het kruispunt is volledig afgesloten in juli en augustus. Doorgaand verkeer volgt in alle richtingen de grote omleiding. De handelaars blijven bereikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt wel passeren. Plaatselijk verkeer houdt rekening met de aangepaste snelheid en enkelrichtingsregeling in heel wat straten.

De Roosendaalsebaan is vanaf het Handelaar enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Aan de werfzones staan er tijdelijke verkeerslichten. De rijweg is er beperkt tot één rijvak. De bussen van De Lijn passeren tijdens de schoolvakantie niet meer via Achterbroek, maar via Wildert.

Nieuw asfalt

AWV legt eind augustus ook nieuw asfalt op een deel van zowel de Brasschaatsteenweg als de Kalmthoutsesteenweg. Tijdens juli en augustus passeert er namelijk geen doorgaand
verkeer langs Achterbroek en zo blijft de hinder voor het verkeer beperkt. Tijdens de asfalteringswerken eind augustus zijn Brasschaatsteenweg en Kalmthoutsesteenweg beperkt toegankelijk.

De meest actuele info over de werken en alle verkeersmaatregelen vind je op www.hetpluspunt.be.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook305
Twitter
Follow Me
Tweet