Laatste nieuws:
Kringwinkels sluiten op maandag wegens besparingen

Kringwinkels sluiten op maandag wegens besparingen

Alle elf winkels van de vzw Kringwinkel Antwerpen waaronder ook de Kringwinkels in Schoten (Venstraat), Brasschaat (Bredabaan), Kapellen (Kapelsestraat) en Wijnegem (Merksemsebaan) vallen sluiten vanaf 2 januari 2023 op maandag de deuren uit besparingsoverwegingen.

Exponentiële groei kosten

“Kringwinkels doen het nochtans zeker niet slecht de laatste jaren. We zien inderdaad dat de populariteit van tweedehands toeneemt. Daar ligt dus zeker niet de oorzaak van de sluiting op maandagen,” licht Louise Vrints, woordvoerder van Kringwinkel Antwerpen vzw toe. “Het probleem is dat we momenteel geconfronteerd worden met een exponentiële groei van onze kosten door de huidige inflatie. De huurprijzen, loonindexeringen en energieprijzen stijgen momenteel aan een veel hoger tempo dan onze winkelomzetten,” zegt ze.

Maximale tewerkstelling

Door alle Kringwinkels in en rond Antwerpen één dag per week op maandag te sluiten hoopt Kringwinkel de financiële situatie onder controle te houden. “Op die manier kunnen we de verwarming op zaterdagavond toedraaien en pas dinsdagochtend opnieuw opstarten,” vertelt Louise. “Hierdoor moeten we ook de arbeidscapaciteit verlagen met 20%. Als maatwerkbedrijf is dat een heel pijnlijke zaak. Het raakt onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zich vaak in kwetsbare situaties bevinden,” legt Louise uit. “Juist daarom gaan we nu snel moeten kijken hoe innovaties zoals online verkoop en verhuuractiviteiten ons kunnen helpen om de verhoogde kosten te dekken.” vult ze aan.

Klanten welkom op andere dagen

Kringwinkel Antwerpen vzw hoopt dat de klanten begrip hebben voor de situatie en hun tweedehands-shoppingdag naar een andere dag willen verplaatsen. “Op maandagen kan iedereen terecht op onze veilingsite www.uwkringding.be. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn onze klanten uiteraard nog steeds heel welkom om bij ons te komen shoppen,” zegt Louise. Hoe lang de sluitingsdag op maandag zal aanhouden is nog onduidelijk. “We zullen per kwartaal kijken naar de situatie en evalueren.”

MLH

Foto: @ Kringwinkel Antwerpen vzw

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen