Laatste nieuws:
Kringwinkel De Cirkel komt naar Essen

Kringwinkel De Cirkel komt naar Essen

Kringwinkel De Cirkel opent op 6 mei een nieuwe kledingboetiek in Essen. In het pand op de hoek van de Stationsstraat en de Rodenbachlaan zul je voornamelijk tweedehandskledij kunnen kopen. Volgens Gert Paulussen, directeur van Kringwinkel De Cirkel, doen ze meer dan alleen tweedehandsspullen verkopen. “We brengen spullen en mensen opnieuw geluk.”

Kansen voor Essenaren

De nieuwe winkel wil vooral werken met lokale talenten die het – om welke reden dan ook – moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Gert Paulussen legt uit dat De Cirkel hiervoor samenwerkt met de Sociale Dienst van de gemeente Essen. “We willen een vijftal mensen in dienst nemen. De Sociale Dienst zoekt voor ons de juiste profielen. Nadat ze bij ons ervaring hebben opgedaan, kunnen deze mensen terecht op de gewone arbeidsmarkt. Zo kunnen we daarna opnieuw andere mensen kansen geven in onze kledingboetiek. Onze baseline luidt dan ook opnieuw geluk, zowel voor de spullen die we verkopen als voor de mensen die bij ons werken.”

Van textielzak terug naar je kleerkast

Kringwinkel De Cirkel doet sinds kort de huis-aan-huisophaling van textiel en de organisatie van textielcontainers in Essen. De textielzakken die je op deze manier aanbiedt, worden door De Kringwinkel zorgvuldig gesorteerd én lokaal terug aangeboden. Alles wat de verkoopnorm niet haalt, wordt gerecycleerd. Dat maakt dat de circulaire kringloop volgens Gert niet beter kan: “Essense mensen die een extra kans verdienen, verzamelen textiel in Essen, sorteren uit én bieden terug lokaal aan. Dat is circulaire economie van de bovenste plank.”

Openingsuren

De kledingboetiek opent de deuren op zaterdag 6 mei vanaf 9.30 uur. Je kunt er alle weekdagen terecht van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.30 uur. De kringwinkel ziet er alle dagen anders uit want er zijn alleen maar unieke stukken te koop. Elke dag is er wel iets anders in de aanbieding. Tot op de openingsdag!

https://www.dekringwinkel.be/

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook140
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal