Laatste nieuws:
Krijg jij ook het s****t van hondenpoep
Krijg jij ook het s****t van hondenpoep

Krijg jij ook het s***** van hondenpoep?

Als het dringend is, moet je gewoon gaan. Ik krijg soms vieze blikken van mensen als ik het doe, maar daar trek ik me niets van aan. Ik doe het gewoon op de stoep, het fietspad, in de weide of het bos. Een verlegen kakker ben ik niet. Ik weet dat mijn baasje straks mijn fax uit Darmstadt opruimt.

Heb jij een zakje op zak?
In de winter verdenk ik er mijn baasje zelfs van het niet erg te vinden mijn zaakje op te ruimen. “Even de handen opwarmen”, zie ik hem denken. Toch ben ik al snuffelend heel wat soortgenoten hun grote boodschap tegengekomen. Het is nochtans eenvoudig: hand in het zakje, oprapen en in de vuilbak gooien. Dus doe ons vier- en tweevoeters een lol, gewoon oprapen die drol!

In de vuilnisbak
Even serieus nu, het is echt niet prettig om in een drol te trappen. Als baasje van je hond neem je altijd een zakje mee zodat je, als de nood hoog is bij je hond, de hondenpoep kan oprapen. Het zakje gooi je thuis bij het restafval of onderweg in een openbare vuilnisbak.

GAS-boete
De gemeente probeert ervoor te zorgen dat iedereen zonder te veel overlast met elkaar kan samenleven. Daar zijn regels en goede afspraken voor nodig. Die werden opgenomen in het GAS-reglement. Raap je de hondenpoep niet op, dan kan je een GAS-boete krijgen.

Download de affiche hondenpoep poster, draai die uit en hang hem voor je raam.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook5
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us