Laatste nieuws:
Koop je compostvat en -bak aan een gunstig tarief

Koop je compostvat en -bak aan een gunstig tarief

Dankzij de gemeente kan je als Essenaar een compostvat of -bak aan de helft van de prijs kopen. Je bespaart bovendien op de afvalophaling!

Zelf composteren is een nuttige en ontspannen manier van bezig zijn in de tuin met tal van voordelen:
-je bespaart op je afvalkost;
-het beperkt de huisvuilstroom;
-zorgt voor een nieuw en nuttig product.

Composteren is vrij eenvoudig en vraagt slechts een kleine inspanning. Je doet eigenlijk wat de natuur altijd al gedaan heeft: de natuurlijke kringloop zijn gangetje laten gaan. Zo nu en dan moet je het materiaal omzetten om te beluchten, de natuur doet de rest.

Maak je eigen bodemverbeteraar
Of je kiest voor een compostvat, compostbak of composthoop hangt af van je voorkeur, de grootte van je tuin en je ervaring met composteren.

Kies het systeem dat het best bij je past en ga aan de slag. Op die manier maak je een bodemverbeteraar van uitstekende kwaliteit die je zelf kan gebruiken in je tuin.

Een compostbak- of vat voor de helft van de prijs
De gemeente Essen geeft je alvast een duwtje in de goede richting door compostvaten en -bakken aan te bieden tegen een gunstig tarief. Koop je als inwoner van Essen een compostvat of -bak op het recyclagepark van Essen, dan betaal je maar de helft van de prijs, de andere helft wordt automatisch gesubsidieerd door de gemeente.

Meer informatie over thuiscomposteren vind je op www.thuiscomposteren.be.

Voor advies kan je terecht bij onze kringloopkrachten of bij de milieudienst via milieu@essen.be of 03 670 01 42.

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us