Laatste nieuws:
Koningsschieting bij Sint-Andriesgilde in Wildert

Koningsschieting bij Sint-Andriesgilde in Wildert

Na een jaar extra wachten vanwege corona is het eindelijk zo ver! Het driejarig ambt van de huidige koning, Eric Schrooyen, zit erop en moet hij de vogel terug op de wip zetten.

De Koningsschieting zal doorgaan op zondag 29 augustus om 14:00 op de staande wip van de Onze-Lieve-Vrouwegilde te Kalmthout. Het Sint-Andriesgilde is heel dankbaar dat ze hun terrein mogen gebruiken!

Keizer

Eric kan, als hij de vogel er terug afhaalt, zich binnen enkele jaren Keizer van de gilde kronen. Dan is hij namelijk negen jaar koning, de vereiste termijn om Keizer te worden. Eric zou dan ook de eerste Keizer zijn in de geschiedenis van het Sint-Andriesgilde.

Ereschoten

De dag start om 14:00 met ereschoten voor de genodigden, nadien start de eigenlijke schieting door de schutters. De schutter die de vogel van de wip schiet en de titel aanvaardt, zal dan tot koning worden gekroond. De schieting duurt tot 19:00 of tot het moment dat de vogel van de wip is geschoten. Lukt dit niet in die tijd, dan wordt er mogelijk op een andere dag verder geschoten.

“Ik wens al onze schutters die dag veel succes toe. Iedereen is welkom om de schutters aan te moedigen!”

Hoofdman Ronny De Block

Wanneer: Zondag 29 augustus vanaf 14:00
Waar: Noordeind 52, Kalmthout
Inkom: gratis