Laatste nieuws:
Koesterplaats en sterrenweide op begraafplaats Achterbroek

Koesterplaats en sterrenweide op begraafplaats Achterbroek

Een kind verliezen is het ergste wat je als ouder kan meemaken. Om ervoor te zorgen dat ouders, broertjes, zusjes en andere familie rust kunnen vinden in dit verlies, legde de gemeente Kalmthout een koesterplek aan op de begraafplaats van Achterbroek. Een plek waarin verdriet samen gaat met troost en warmte.

Kindertuin

In de kindertuin vind je planten in verschillende kleuren, groottes en schoonheid. Bloemen die elk op andere momenten van het jaar hun pracht tonen, zorgen ervoor dat het een plek is waar het het jaar rond mooi is. Bijtjes, lieveheersbeestjes, vlinders en andere kleine insecten worden zo zacht zoemende tuingenoten van de kindjes die er tot rust gelegd zijn. Ouders weten zo dat hun kind nooit alleen zal zijn.

Foetusboom/vlinderboom

Daarnaast is er een foetusboom/vlinderboom voor de allerkleinsten: kindjes die hun geboorte niet haalden, vinden daar hun rustplaats. Beschermd onder de takken van een mooie acacia. In de boom worden inox vlinders gehangen waarop de voornaam van het kindje en het geboortejaar gegraveerd staan. Voor kinderen die wel het levenslicht zagen, maar hun leventje niet konden verder zetten, is een urnenveld, een wensbrievenbus, een begraafplek en een muurcolumbarium in de vorm van een paddenstoel voorzien. Ouders kunnen in het gras kleine attenties plaatsen voor hun kind, zoals molentjes of knuffeltjes.

Koesterplaats en sterrenweide op begraafplaats Achterbroek2

Koesterplek

Daarnaast is er op de koesterplek een troostbank geplaatst, waar bezoekers even tot rust kunnen komen. Een plaats waar ze warme herinneringen kunnen ophalen.

Bron en foto’s: gemeente Kalmthout

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet